sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Hetero Pride ja heidän natsitervehdyksensä

Eilen Facebookissa levisi kuva kahdesta Hetero Pride aktiivista uusnatsien kanssa, toivoin tämän todella olevan vitsi, mutta en valitettavasti yhtään yllättynyt, kun tänään luin uutisista, että kuva on aito.


"Hetero Priden järjestelyissä mukana ollut kangasalalainen kunnallispoliitikko Jani Viinikainen myöntää olleensa mukana tapahtuman jälkeen otetuissa natsikuvissa. Niissä hän tekee natsitervehdystä muiden Hetero Pridessä mukana olleiden henkilöiden kanssa."

Yle uutisissa aiheesta:

Julkisuuteen tuli Jani Viinikaisesta myös toinen kuva, missä esiitymisen hän myöhemmin myönsi Yle Uutisille. Tätä kuvaa ei mielestäni enää voi pistää minkään vitsin piikkiin, tai siihen, että olisi vain ollut väärässä paikassa väärään aikaan.


Olen seurannut Facebookissa keskustelua Hetero Pride -kulkueen suljetussa ryhmässä, ja siellä on tullut monen kanta homoihin hyvin selväksi. Joukosta on toki moneksi, eivätkä kaikki siellä puhu homoista yhtä kärkkäin kielin. Kun kuitenkin "liikkeen" johtohahmot poseeraavat tällaisissa kuvissa, herää kysymys, onko tässä kuitenkin pohjalla rehellisesti vain homovastaisuus verhottuna "heteroiden oikeuteen" ja "homosaatioon"?

Päivitän vielä tähän linkin Ranneliike.net:n sivuille aihetta käsittelevään kommenttiin:
http://ranneliike.net/teema/heteropridella-monia-natsimielisia?aid=10315
Huomatkaa myös youtube video jutun lopussa, ei jätä paljoa arvailun varaan.
Ja tässä myös Salomaan haastattelu ja puheenvuoroja Hetero Prideiltä:
http://ranneliike.net/teema/heteropriden-puheenvuoroissa-runsaasti-homovastaisuutta?aid=10308

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti